Станом на 22 листопада 2023 року Україна повернула вже 2598 людей, повідомив Уповноважений з прав людини ВР України Дмитро Лубінець. Загалом з 11 березня 2022 року відбулося 48 обмінів.

«Ми провели більше ніж 50 зустрічей з членом сімей військовополонених та зниклими безвісти за особливими обставинами. Крім цього більше 9 000 осіб звернулися на гарячу лінію за роз’ясненням стосовно прав військовослужбовців та членіх їхніх родин», – додав Лубінець.

Останній обмін відбувся 7 серпня 2023 року, коли вдалося повернути з полону 22 військових. Це бійці ЗСУ, з них два офіцери, військовослужбовці рядового та сержантського складу. Вони брали участь у боях на різних напрямках, серед них були поранені. Найстаршому з них виповнилося 54 роки, наймолодшому – 23 роки.

Також додому повернули 18-річного хлопця Богдана Єрмохіна з окупованого Маріуполя. Росіяни вивезли хлопця до Московської області. Він звернувся до Президента України Володимира Зеленського з проханням допомогти повернутися на батьківщину.

Читайте ще

У Мінреінтеграції розповіли про кількість українських громадян, які перебувають у полоні в Росії. Станом на 17 листопада в російському полоні перебуваються 4337 людей, серед яких 3574 — військові та 763 — цивільні.

Комісія ООН опублікувала новий звіт про воєнні злочини РФ в Україні.